Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Mοσχαράκι στην κατσαρόλα με πατάτες φούρνου-Παρέα στην Κουζίνα (Α.Παπανδρέου)

Δείτε αναλυτικά την συνταγή:


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπάλα σε κομμάτια
15γρ παρθένο ελαιόλαδο
30γρ αλεύρι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
6 φέτες ζαμπόν
2 κουτ. μουστάρδα
2 φλυτζ.ζωμό κότας
125ml κόκκινο κρασί
30γρ χυμό τομάτας
10γρ ζάχαρη
130γρ Philadelphia
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500γρ μικρές πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Ροδίζετε τα κομμάτια της σπάλας σε μέτρια φωτιά, και τα πασπαλίζετε με αλεύρι.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε το χυμό τομάτας, το ζωμό κότας, το κρασί, φέρνετε το μίγμα σε βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε για 15 λεπτά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Εάν η φωτιά σας είναι πολύ δυνατή μπορεί να γίνει γρήγορη εξάτμιση των υγρών και πρέπει να προσθέσετε λίγο ζωμό.
Σε ένα ταψί, τοποθετείτε τις μικρές πατάτες, πλυμένες με την φλούδα τους και κομμένες στα τέσσερα, σε ενα αντικολλητικό ταψί.
Τις περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στη μία ώρα, προσθέτετε στην κατσαρόλα το καπνιστό μπούτι ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες και την μουστάρδα με το μέλι και σιγοβράζετε για ακόμη 20 λεπτά.
Τέλος, προσθέτετε το Philadelphia για να δέσει η σάλτσα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζετε.
Ανακατεύετε και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα μαζί με τις πατάτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου