Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Mανιταρόσουπα-Παρέα στην Κουζίνα (Α.Παπανδρέου)

Δείτε αναλυτικά την συνταγή:

Υλικά
50γρ. μπέικον ( 4-5 φέτες)
1 κρεμμύδι
½ πράσο
λίγο ελαιόλαδο
1 κουτ. βούτυρο
500γρ. μανιτάρια
700 ml ζωμό κρέατος ή κότας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100γρ. Philadelphia
4 κουτ. κρουτόν

Εκτέλεση
Κόβετε σε 5-6 ίσα μέρη τις λωρίδες του μπέικον και τις σοτάρετε σε μια βαθιά κατσαρόλα, με ελάχιστο ελαιόλαδο και βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Αφαιρείτε το μπέικον από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια, στην ίδια κατσαρόλα και χωρίς να την έχετε πλύνει, για να κρατήσετε την γεύση από το μπέικον, προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο και τέλος τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Σοτάρετε για δύο τρία λεπτά και προσθέτετε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτετε το Philadelphia.
Χτυπάτε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και δοκιμάζετε εάν χρειάζεται αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εάν η σούπα σας είναι πολύ πηχτή μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό η ζεστό νερό.
Τέλος προσθέτετε τα κομμάτια του μπέικον και τα κρουτόν και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου