Δείτε αναλυτικά την συνταγή:
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΑ
Βαθμός ευκολίας: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες
Υλικά για 8 άτομα:
Βαθμός ευκολίας: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες
Υλικά για 8 άτομα:
- 1 χοιρινός λαιμός περίπου 2 κιλά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 μήλα κομμένα στα τέσσερα
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 ποτήρι σαγκρία
- 1 ποτήρι βυσσινάδα
- 2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ:
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 300 γρμ. κάστανα προβρασμένα
- 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 100 γρμ. βούτυρο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Τσιμπάμε το κρέας με το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε φαρδιά κατσαρόλα που χωράει το λαιμό ολόκληρο. Αλατίζουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές γυρνώντας με μια πιρούνα ή λαβίδα. Η διαδικασία αυτή κρατάει 15 λεπτά περίπου. Μεταφέρουμε το κρέας σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα .Βάζουμε στο ταψί τη σαγκρία και τη βυσσινάδα . Προσθέτουμε τη δάφνη. Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε το χοιρινό να ξεκουραστεί και τον κόβουμε το λαιμό σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Το μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος, για παράδειγμα στο φούρνο στους 50 βαθμούς, σκεπασμένο με μεμβράνη.
Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια για 35 λεπτά και βράζουμε τα κάστανα μαζί με το γάλα και λίγο αλάτι. Περνάμε τα κάστανα και τις πατάτες από το μύλο των λαχανικών. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει το μίγμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου